TERVETULOA BLOGIIMME

Kivaa, että olet tullut blogiimme. Tämä on Reetan tarina, kuinka leukemia on muuttanut arkeamme. Onneksi elämässä on muutakin, kuin sairaus. Nyt porskutamme tämän asian kanssa, välillä itkien välillä nauraen. Koita kestää...

maanantai 6. joulukuuta 2010

HYVÄÄ OLOA JA HEMMOTTELUA


Eilen oli ensimmäinen kerta kolmesta, kun saimme hemmottelua sairaalassa. Olen kuukauden ajan puuhannut yhden Sadun kanssa uupuneille vanhemmille ja pikku potilaille pieniä piristyksiä. Oys:ssa on yhteensä kahdeksan lastenyksikköä, joissa pitkäaikaislapsipotilaita paljon. Lasten syöpäosastolla ja muutamalla muullakin osastolla potilaat ovat kuukausia jopa vuosia hoidossa. Vanhemmat elävät siellä omaa sairaala-arkea pitkään ja nuutuneina. Jo muutamassa viikossa olen omasta kropastani huomannut kuinka ränsistyn. Ideana on saada hoitoa ja hemmottelua vanhemmille ja potilaille sairaalan tiloissa edullisesti. Nyt ensimmäinen kerta oli onnistutut. Hoitoina mm. kasvohoito, manikyyri, niska-hartiahieronta, päähieronta, ripsien ja kulmien värjäys... mitä kukakin tarvitsee. Jaoin eri osastoille ilmoituksia aiheesta ja jokainen kävi varaamassa haluamansa hoidon.  Hoitajat tekevät vapaaehtoistyötä ja ovat alan opiskelijoita.

 Reettakin sai upean kissanaaman ja vihreät metallinhohtoiset kynnet. Piristi kivasti. Kiitos Satu ja kumppanit. Ensi perjantaina on vuorossa sitten jalkahoitoja. Tekee niin hyvää, meillä kovan kohtalon vanhemmillakin on oikeus hyvään oloon.

1 kommentti:

  1. No olipa hyvä idea toi hemmotteluhoito,varmaan paikallaan ihan itse kullekin teille sinne sairaalan seinien sisään!
    Me ollaan tää viikonloppu saatu hemmotella itseämme lumella ja urheilla kolan kanssa.Aina kun yksi kierros on saatu luotua niin eikun uutta putkeen kun tuota pihaakin on jonkun verran:-)Mutta on se vaan mukavaa kun näilläkin leveysasteilla on kerrankin lunta,Tuukkakin mylläsi ja jopa konttasi hangessa vaikka sisällä ei liikahda mihinkään.
    Ja hankienkelinkin teki-Reetalle:-)

    VastaaPoista