TERVETULOA BLOGIIMME

Kivaa, että olet tullut blogiimme. Tämä on Reetan tarina, kuinka leukemia on muuttanut arkeamme. Onneksi elämässä on muutakin, kuin sairaus. Nyt porskutamme tämän asian kanssa, välillä itkien välillä nauraen. Koita kestää...

perjantai 25. maaliskuuta 2011

HELPPO ELÄMÄ

Mikä on helpon elämän vastakohta? Vaikea, ei. Olisiko haasteellinen, vähemmän helppo. Sovitaan vaikka niin. Mikäli olisimme halunneet tai valinneet helpon elämän. Meiltä puuttuisi monia asioita, henkilöitä ja kokemuksia.
Meillä ei olisi paljon lapsia, sillä nehän vaikeuttavat, monimutkaistavat ja tuovat vastuuta. Olisimme lapseton ja itsenäinen pariskunta. Matkustelisimme, harrastaisimme ja olisimme aktiivisia.
Meillä ei olisi omakotitaloa, asuisimme omistusasunnossa tai vuokralla kerrostalossa tottakai. Tai joku muu tekisi lumityöt, pihatyöt. Vessanpytynkin korjaisi vaikka talonmies. Soittaisimme vain sille kenelle asia kuuluu.
Meillä ei olisi tila-autoa, vaan näpsäkkä urheilullinen. Jos autoa olleskaan? Ajaisimme taksilla, julkisilla ja lentäisimme. Eipä olisi korkeita autokuluja, vakuutuksia ja hajonneita takaluukunjousia tai liukuovia.
Emme asuisi maalla, vaan kaiken sykkeessä. Olisimme kultturelleja ja palvelut olisivat kadun varrella.
Emme olisi olleet yrittäjiä, vaan hyväpalkkaisia työntekijöitä. Säännöllisillä lomilla ja lomarahoilla. Säännöllisillä työajoilla ja selkeällä työnkuvalla.
Emme olisi hankkineet lemmikkejä, koska niistä lähtee karvaa, niihin pitää sitoutua. Ne tarvitsevat säännöllistä liikuntaa, puuhaa, seuraa, ruokaa ja eläinlääkärikäyntejä. Emme saisi myöskään vilpittömyyttä, seuraa tai terapiaa karvakuonoista. Olisimme vailla kehräyksiä, katseita, saunakavereita, kannettuja kenkiä, puruluita matolla. Ennen kaikkea meillä olisi matot suorassa. Imurointi kerran viikossa riittäisi. Ei tarvisi imuroida ja siivota joka ainoa päivä.
Jos meillä ei olisi lapsia, ei olisi huolta lapsista. Iloa, äitiyttä ja isyyttä. Meillä ei olisi myöskään lapsella syöpää. Syöpää emme olisi kyllä missään muusakaan tapauksessa valinneet. Sepä valitsi meidät. Eikä se ainakaan elämää helpota.
Ilman perhettä olisimme kovin toisenlaisia. Varmasti moni asia olisi helpompaa, mutta kokisin myös että "köyhempää". Lapset ja perhe ovat mittaamaton rikkaus. Sitä ei voi verrata tai laskea materiana. Koen, että lapsiperheenäkin elämä on silloin helppoa, kun asiat rullaa, hommat hoituu ja lapset kasvaa ja kehittyy. Ilman suurempia vastoinkäymisiä. Koen, että elämämme ennen Reetan sairastumista oli suhteellisen helppoa.
Toki jokaisella asialla on niin monia puolia kuin on katsojiakin. Tänään koen elämäni suht helpoksi. Tiedän ohjelman, kodinkoneet helpottavat kummasti arjen pyöritystä. Koirat helpottivat petivaatteiden ulos kantamisessa, raahasivat huovat terassille. Ihan ite, vähäkö mamma oli niistä ylpeä. Kylläpä ne helpottivat minua. Nyt on helppo hengittää ja hymyillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti