TERVETULOA BLOGIIMME

Kivaa, että olet tullut blogiimme. Tämä on Reetan tarina, kuinka leukemia on muuttanut arkeamme. Onneksi elämässä on muutakin, kuin sairaus. Nyt porskutamme tämän asian kanssa, välillä itkien välillä nauraen. Koita kestää...

tiistai 8. helmikuuta 2011

SYVÄLLISTÄ

Ulkoilimme heti aamutuimaan. Reetta odotteli opettajaa, minä testasin selän liikkuvuutta. Koirat olivat mukana. Pakkanen on onneksi laskenut erittäin miellyttäviin lukemiin. Kylläpäs happihyppely tekikin hyvää. Tuolla kun kävelimme, keskustelimme syvällisiä. Reetta oli miettinyt monia syöpään liittyviä asioita. Kyllä pienellä on terävä nuppi! Mielettömän hyvin Reetta osaa asioita jäsennellä ja funtsia. Keskustelimme myös syöpään nukkuneista tutuista. Mikä oli lopullinen aiheuttaja, mitä heidän lypissä oli ollut, oliko heille tehty kantasolusiirtoja, oliko sairaus uusinut, oliko kyseessä leukemia vai kasvaimet? Miten paljon noin pienellä onkin asioista jo käsitystä. Toisaalta olemme pyrkineet avoimesti asioista keskustelemaan. Miettimään yhdessä, itkemään yhdessä, nauttimaan yhdessä ja oppimaan yhdessä. Reetta osaa jo itse seurailla veriarvojaan. Hahmottamaan tankkausrajoja ja eristyksen tarvetta.
Tänään neidin vointi on loistava. Huumori on kukkinut, Jean'S soinut täysillä, ulkoilu maistanut ja olo on huoleton. Kun ope lähtee, ajattelimme lähteä Huhmarille, paikalliseen hiihtokeskukseen, seuraamaan koulujenvälisiä hiihtokisoja. Tessa hiihtää kilpaa perinteisellä tyylillä siellä. En ole siitä Tessalle kertonut, ettei tule pettymystä mikäli emme pääsekään. Ressua jännitti kovasti. Illan ja yön aikan neiti kävi ainakin viisi kertaa tarkistamassa kellon, ettei nuku pommiin.
Tessa on jonkin verran treenannut, mutta aika noviisina lähtee kisailemaan. Tessalla on valtavan hyvät käsivoimat, eiköhän niistä ole hyötyä. Olenkin miettinyt Tessalle tankotanssiharrastusta, siinä käsivoimia ja notkeutta tarvitaan. Oishan se hienoa, jos olkkarissa olisi tanko, jossa koko akkalauma voisi hioa notkeuttaan ja taitojaan. Niin ja miksei Pasikin. Muistaakseni tankotanssi on ollut alkujaan japanilaisten miesten harrastus... Fannya ja Vernaa ei kiinnostanut yhtään hiihtokilpailut, niinpä he opiskelevat koulussa normaalisti. Uskallamme ottaa Reetan mukaan Huhmariin, koska kyseessä on ulkotapahtuma, pakkanen on lauha, neidin neutrofiilit hyvät ja yleisvointi loistava. Eli tällaisella analyysilla lähtee tämä päivä, mitä se sitten tuokaan tullessaan...

1 kommentti:

  1. Hienosti hiihdetty Tessa, kakkoseksi. Kerkesimme kannustamaan, juuri kun Tessa lähestyi maalisuoraa. Olipas kiva käydä "ulkoilmaihmistenilmoilla" niinkuin muutkin vanhemmat. Reetasta oli myös kiva nähdä etes vilaukselta tuttuja koulusta ja ope.
    Tiina

    VastaaPoista