TERVETULOA BLOGIIMME

Kivaa, että olet tullut blogiimme. Tämä on Reetan tarina, kuinka leukemia on muuttanut arkeamme. Onneksi elämässä on muutakin, kuin sairaus. Nyt porskutamme tämän asian kanssa, välillä itkien välillä nauraen. Koita kestää...

lauantai 2. marraskuuta 2013

TEKSTARILLA

Olenkos kertonut, että Reetalla täytti kantasolu puoli vuotta 19.10.? Olenkos kertonut, että siihen vaiheeseen kuuluu tarkat puolivuotiskontrollit ja lyppi? Olenkos koskaan kertonut että jännitän, pelkään, toivon, panikoin, odotan, hikoilen tuskallisena, lasken päiviä, lasken minuutteja, lasken virka-ajan päättymisaikoja, odotan puheluita, tarkistan puhelimen toimivuuden päivittäin ja muutama muukin lieveilmiö kuuluu tulosten odottamisen rutiineihin? Säpsähdän jokaista pirahdusta, olen koko ajan paperin kanssa valmis tekemään muistiinpanoja, yritän olla tyyni? Hah? Kalenterissa oli merkintä 1.11. lyppivastaukset, jaksoin just ja just eiliseen saakka, mutta eilinen oli paha. Reetta lohduttaa ja selittää: "Tiedätkös, että hyviä vastauksia kannattaa odottaa, jos jotain olisi pielessä sieltä olisi jo soitettu..."

   Olin tekemässä tuplien kanssa halloween koristeluja talventörröttäjistä takapihalla, kun sain tekstarin. "Hei, lääkäri katsoi Reetan LYP-vastaukset, jotka olivat hyvät. Myös labrat kunnossa: Leuk 3,2, Hb 103, Tromb 227 ja neutr 1,69. Hauskaa viikonloppua!!..." Siinä se lyhyessä tekstarissa maailman tärkein asia, mieletöntä, tuuletin nyyhkien. Voi tseesus kuinka helpotti, jälleen yksi iso askel puolapuissa otettu. Vaikka itsellä on vahva usko ja luottamus, tarvitsen kuitenkin jotain näin konkreettista asiasta kuin tekstarin. Minulla on myös käsitys, että Hus:sta soitetaan kun pitää enemmän selittää ja kun kaikki on hallinnassa asiasta heitetään tieto tekstarilla hoitajan naputtelemana. Valtasi jälleen nöyryys -kiitollisuus puuska siitä, kuinka hyvin Reetan asiat ovat. Kolmoishermosärky, virukset, painohävikki ja haamukivut unettomuuksineen ovat niin pientä. Ne hoituvat ajan kanssa ja kotikonstein, mutta syöpäsolut eivät katoaisi itsekseen. Ainakin tänään lupaan ja osaan olla naputtamatta arkisista taisteluista, lapsen ruokavaliosta, lääkkeistä ja muusta muka kuormittavasta. Kun saa hiukan perspektiiviä, niin vetää kontalleen tämän kiitollisuuden kanssa.
   Tänään on myös Pyhäinpäivä. Sytytän kynttilän ja lähetän voimahalauksen kaikille niille, jotka ovat menettäneet lapsensa tai läheisensä viimeksi kuluneen vuoden aikana. Niin monta perhettä, jotka joutuvat kohtaamaan tänään tämän päivän ensimmäistä kertaa. Niin monta lasta, jotka eivät jaksaneet...

3 kommenttia:

  1. Kuinka ihanaa kuulla hyviä uutisia. Erikoisterkut Reetalle ja mukavia syyspäiviä. :)

    VastaaPoista
  2. Jaksamista teille ja toivon todella mukavaa Joulua ja sen odotusta ja varsinkin sitä, että saatte sen hyvillä mielin viettää koko perheen voimin! Meillä myös operaatio pre-B-all.

    VastaaPoista