TERVETULOA BLOGIIMME

Kivaa, että olet tullut blogiimme. Tämä on Reetan tarina, kuinka leukemia on muuttanut arkeamme. Onneksi elämässä on muutakin, kuin sairaus. Nyt porskutamme tämän asian kanssa, välillä itkien välillä nauraen. Koita kestää...

torstai 20. tammikuuta 2011

ONKO KAIKKI MUKANA

Tällaisessa pyörityksessä voipi olla mahdollista, että muisti pätkii. Eilenkin olin menossa samalla kerralla vessaan ja hakemaan Reetalle askarteluvehkeitä. No vehkeet muistin, mutta vessan unohdin. Osastolla on toki sellaisia siirrettäviä pissa-astioita. Reetan kanssa mietimmekin, saisiko sellaisen huoneen nurkkaan minua varten. Näin ehkä muistaisin milloin pitää mennä vessaan. Muutenkin tuo eristysvaihe alkaa napsahtamaan tajuntaan meille molemmille. Ihan niinkuin se olisi joskuas koettu, kehä pienenee mitättömäksi. Siellä siis askartelemme, luemme ja höpötämme. Itse pörrää kuin usvassa, sillä se on rankkaa omallekin nupille ja kropalle. Sen kerran kun huoneesta poistuu yrittää kävellä paljon, vähä niinkuin sauvakävelyä ilman sauvoja. Venytellä ja puhua ihmisten kanssa. Ja taas koppiin takaisin. Kenties tänään Reetta pääsee huoneesta, ainaski eilen huono-olo oli voitettu ja crp laskussa. Kenties?
Tällä viikolla Vernalla on ollut koulussa hiihtoa. Iskä oli saatellut lasta kouluun. Siinä kävellessä Verna oli huomannut, monot jäi. No kaksikko palasi hakemaan monoja. Dakka daa, dakka daa, taas jatkui matka kohti koulua. Siinä kävellessä Verna oli huomannut, sukset jäi. Eiku taas takaisin. Lähtö uusittiin kolme kertaa, onneksi reppu oli koko ajan selässä. Vähäkö Reetasta oli hauskaa ajatella hulta huolettoman toimintaa ja iskä vielä mukana.
Se, onko kaikki mukana? Saattaa olla päiviä, jolloin kaikki ei todellakaan ole mukana. Eikä nupissa myöskään kaikki ole kotona. Mutta ymmärrystä pyydän. Ei mopolla mahdottomia.
Kello on pian puoli kahdeksan, Reetta jo kovasti on tekstaillut minua luokseen. Puhelunkin jo soittelimme, neiti oli hyvällä tuulella ja huumori kukki. Voi kuinka se jaksaa olla niin rakas!
Pasi ja typyt tulevat tänään iltasella, huomenna on sisaruksien testaukset heti aamusta. Fanny on aika röhäisen kuulonen. Ideana oli, että lähtisin lauman kanssa huomenna kotiin viikonlopuksi ja palaisin maanantaina. Pasi olisi viikonlopun Oulussa ja Reetan luona. Paas kattoo miten suunnitelmat pitää...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti