TERVETULOA BLOGIIMME

Kivaa, että olet tullut blogiimme. Tämä on Reetan tarina, kuinka leukemia on muuttanut arkeamme. Onneksi elämässä on muutakin, kuin sairaus. Nyt porskutamme tämän asian kanssa, välillä itkien välillä nauraen. Koita kestää...

tiistai 12. huhtikuuta 2011

NOPENNETAAN

Nopennetaan tarkoittaa suomennettuna nopeutetaan kävelynopeutta. Olemme Reetan kanssa Oulussa, tosin emme tiedä miksi. Eiliset arvot kertoivat leukkareiden ja neutrofiilien noususta, tromppareiden laskusta. Tämänpäiväiset lyppi ja selkälääke on peruttu. Omalla logiikalla tromppareita olisi tankattu heti, eikä hetken päästä. Kun kerran tänne tulimme. Eilinen arvo oli kotona 36 ja illalla osastolla 35, tankkausraja 30. Eilen siis kävimme reilun tunnin osastolla ja painuimme kämpille. Aamulla takaisin antamaan verikokeen. Ehdotinkin tromppareiden tilausta ja tiputusta joka tapauksessa, jotta pääsisimme tänään kotiin ja arvot jaksaisivat Helsinkiin saakka... Mutta omat suunnitelmat eivät aina ota tuulta purjeisiin, vaikka kuinka yritän "nopennettaa" niitä. Ärsyttää hapata täällä ilman konkreettista syytä, siis kun asioita vitkutellaan. Pah! Sainpas sanottua!
Eilen saimme lisätietoa Helsingin suunnalta. Keskustelut ja haastattelut torstaina alkaen 11.30. Operaatiot perjantaina. Loistava ehdotus oli lypin teko samassa operaatiossa, eikä Oulussa. Yksi nukutus ja kankkuspäivä vähemmän. Voi kunpa tuo idea kantaisi pidemmällekin kuin suunnitteluasteelle.
"Nopennetaan" siis muitakin tulevia koitoksia silleen napakalla tahdilla, ettei tarvitse meitä piinata odottelulla. Aamulla sain odottaa neidin mukaan osastolle, katsoi vain keskittyneesti lastenohjelmia. Ei muistanut syödä, pukea tai valmistautua.
Eilen sain valtavan tietopaketin tulevasta kantasolusiirrosta, kaikesta pintaraapaisuja. Huh, kuinka kerätä ja latata sinne vaadittava kantti. No, eiköhän nämä akut tässä pikku hiljaa lataudu, kun neiti voi niin hyvin. Vetää täysillä portaissa, ylämäessä, pyöräillessa, kävellessä. Nopennetaan, kuulostaakin ihan Reetalta, keksitään nopeampi sanakin sille mitä ollaan tekemässä. Hymy on herkässä, juttu luistaa ja huumori kukkii.
Toisaalta tänään saan kenties hoidettua osastolta käsin lentolippuasiat ym. pienet  ja suuremmatkin paperisodat. Kaikki siihen liittyvä on taas uutta ja ihmeellistä. Saa siinä mamma huulipyöreenä taas keskittyä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti