TERVETULOA BLOGIIMME

Kivaa, että olet tullut blogiimme. Tämä on Reetan tarina, kuinka leukemia on muuttanut arkeamme. Onneksi elämässä on muutakin, kuin sairaus. Nyt porskutamme tämän asian kanssa, välillä itkien välillä nauraen. Koita kestää...

lauantai 20. marraskuuta 2010

TERVE!.......SYÖPÄ!

Olemmeko koskaan tulleet ajatelleeksi arjen tervehdyksiä ja sanontoja joita itse kukin viljelemme päivittäin. Viime viikkoina korvaani on kalskahtanut terve-tervehdys. Hittoako siinä tervettä huutelette, terveys on kaukana. Olenkin mielessäni tervehtinyt kaikkia sanalla syöpä. Terve, mitä kuuluu? Syöpä, mitäs tässä! Ei sen puoleen, kyllähän tuo itselläkin päivittäiseen sanavarastoon kuuluu. Lasten syöpäosastolla pyörii vanhempia kymmenittäin viikossa, kylläpä sitä tervettä huudellaan, vaikka kaikkien lapset ovat vakavasti sairaita.
On siis todella paljon asioita, joita tulee napauteltua pitkin arkea. Emme monestikaan tule ajatelleeksi kuinka jokin kommentti, lausahdus tai sanonta saattaa loukata toista. Tuntua todella pahalta. Tällaisia saattaa olla kommentit ulkonäöstä, lapsettomuudesta, lasten hankkimisesta, ylipainosta, tavasta puhua, perhesuhteista ja omista suuntauksista niin uskonnollisesti kuin seksuaalisestikin. Pitää olla koko ajan silleen niinku varpaillaan ja varuillaan, ettei kanssaihmisten kommentit satuta liikaa. Että voimme ohittaa moiset kommentit aiheuttamatta itsellemme enempää mielipahaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti