TERVETULOA BLOGIIMME

Kivaa, että olet tullut blogiimme. Tämä on Reetan tarina, kuinka leukemia on muuttanut arkeamme. Onneksi elämässä on muutakin, kuin sairaus. Nyt porskutamme tämän asian kanssa, välillä itkien välillä nauraen. Koita kestää...

maanantai 5. syyskuuta 2011

JATKUU...KAKKA-ANALYYSILLÄ

Päivä +18, olemme jo pitkällä. Tilanne on ihan hallinnassa ja olemme saaneet tietoa jatkosta. Ihan helpottavaa, koska nyt on jotakin aikaperspektiiviä havaittavissa. Seuraava kuukauden lyppi tehdään täällä 19.9., ainakin siihen saakka jatkuu kammiossa olo. Mikäpä siinä, siksihän täällä olemme, eikä todellakaan haluta mitään ylimääräistä mutkaa lepsuilusta johtuen. Jaksamme kyllä. Mutta emme halua myöskään heiteltyjä porkkanoita, eli kysymyksiä; menettekö ulos? Koska se ei ole mahdollista, niin ei saa myöskään aiheella rassata. Ei äitiä, eikä varsinkaan lasta. Onneksi asia on nyt tullut selväksi, myös lääkärit siihen puuttuivat. Hoitajilla ei ole moisista aikeista oikeutta heitellä, koska se ei ole mahdollista. Piste.
Päivän verikokeet ovat hyvät; hemo 104, trompparit 106, leukkarit 3,1, neutrofiilit 1,74 ja crp 6. Itse olin jo crp;stä huolissani, mutta sehän kertoo myös muustakin kuin tulehduksesta. Se kertoo itämisestä ja aktiivisesta toiminnasta, kasvusta. Eli ihan hyvältä näyttää.
Tämän päivän kakka on aiheuttanut ihmetystä ja naurua. Kaunista rusettikakkaa ja valtavia määriä. Eipä kuulemma ole aikaisemmin ollut siirron tässä vaiheessa potilailla kiinteää kakkaa. Kaikki pitää merkata ylös ja analysoida. Yleensä se on todella löysää tai vesiripulia. Reetan kakkaaminen ei ole oikeastaan koko aikana muuttunut huolestuttavaksi ripuliksi. Mitä nyt muutamana päivänä kävi hiukan löysempänä. Voimme siis olla kakkastakin kiitollisia, upeita rusetteja. Jatkamme siis samoilla ruokapoliittisilla linjoilla. Hylkimislääkkeissä siirrytään pian suunkautta otettaviin, jahka oikeat annoskoot saadaan analysoitua. Kuulemma arvoilla ollut suuria heittoja, joten annoksen määrittäminen on ollut haasteellista. Ilmeisesti nyt alkavat olemaan laskettavissa. Sehän tietää jälleen vähemmän tiputuksia, enemmän letkuvapaata. Munuaisarvot ja maksa-arvot ovat normaalit. Koko ajan menee myös maksansuojalääkitys. Nesteytyksen tarve alkaa olla minimaallinen, sillä kaikki maistuu loistavasti.
Reetta jaksaa kaikille toivottaa; hyvää päivänjatkoa. Samoin minä ajattelin toivottaa myös teille.Tsao!

1 kommentti: