TERVETULOA BLOGIIMME

Kivaa, että olet tullut blogiimme. Tämä on Reetan tarina, kuinka leukemia on muuttanut arkeamme. Onneksi elämässä on muutakin, kuin sairaus. Nyt porskutamme tämän asian kanssa, välillä itkien välillä nauraen. Koita kestää...

keskiviikko 21. syyskuuta 2011

KÖRÖ KÖRÖ

Tänään saamme ambulanssin kyytiä, starttaamme yhdeksältä kohti Oulua. Edessä on aika sitkeät tunnit, mutta lähdemme riemusta kiljahdellen.
Lyppivastauksia saimme odottaa minuuttia vaille kahteen saakka eilen. Lennosta puristin tiedon lääkäriltä; "hyvältä näyttää, pääsette huomenna lähtemään". Nuo sanat riittivät huikeaan huojennuksenn tunteeseen ja onnenväreisiin. Lääkäreillä alkoi eilen kokous kahdelta, lääkärikierron ja kokouksen välissä he kävivät labrassa solut laskemassa. Näin viime tippaan kaikki meni, tämä tieto riittäköön tässä vaiheessa itsellekin. En tiedä sen enempää, mutta en tarvitsekaan nyt muuta tietoa. Mikäli jotakin häikkää olisi ollut, emme olisi saaneet poistumislupaa.
Mikä on tämänhetkinen tunne? Huojentunut, väsynyt mutta erittäin onnellinen. Emme haluaisi koskaan näissä asioissa palata takaisin. Samalla olo on syyllinen, kun niin moni joutuu jäämään. Monien keikka kestää kuukausia, miksi meille suotiin lyhyempi reissu. Toki muihin luo uskoa nähdä yksikin onnellinen tarina, täältä on siis mahdollista päästä pois muutenkin kuin jalat edellä. Rankasti sanottu, mutta täällä elämän pudotuspeli ei ole todellakaan reilua.
Eilen kun viimeinen saimme jännitetyn ja odotetun vastauksen iski totaalinen lamaannus. Vähän aikaa sain kippuroida valtavan päänsäryn kanssa ja vain puhallella. Lopulta saimme pakattua Reetan kamppeet, kummasti oli taas kertynyt pussi poikineen. Emme olleet uskaltaneet pakata mitään valmiiksi, kaikki odotti vain tulosta. Hoitaja sanoi, ettei usko lähtöömme ennen kuin perävalot vilahtaa, "päästiinpä, huh". Mutta näinhän se menee. Itse kävelin illalla syömään valkosipulietanat, yksi tavoite saavutettu. Olen etanat ansainnut. Illalla pakkailin ja nyt aamun olen siivonnut ja pyörinyt epäuskoisena tässä kämpässä.
Nyt siis Ouluun, mitä sitten. Ei mitään hajua. Meille riittää tämäkin tärkeä askel. Jälleen on yksi puolapuun askelma otettu, hitaasti askel kerrallaan.
Tästä tulkoon hyvä päivä! Laskelmieni mukaan +33. Körö, körö, täältä tullaan uusi elämä!

3 kommenttia:

  1. Hei!
    Olen täällä hiljaisena lukijana seurannut matkaanne,(vähän pääsi salasant unohtumaan)mutt mutt....tosi hieno juttu että kakki on mennyt hyvin ja pääsette Ouluun takasin.Muistan ite ku päästiin toisella yrittämällä lähtemään,eipä ollut riemulla rajoja! Se tunne on niin helpottunut kun pääset kuitenkin kotikonnuille ja lähemmäksi muuta perhettä! Itestä tuntui ett kuin kotiin pääsis vaikka sairaalaan palattiinkin. Ihmeen joutuisasti se amppari matka kuitenkin meni läpi Suomen matkatessa...muistan kuinka kaverini oli meille vilkuttamassa tienvarressa kun ohi ajoimme;) Ihanaa uutta elämää ja mukavaa matkaa teille!

    Paistakoon elämäänne aurinko ja täyttäköön sen valolla ja ilolla!

    VastaaPoista
  2. Huoh...Onpa ollut jännittävää, ja niin opettavaa terv.huollon ammattilaisellekin. Kiitos tähän astisista ja onnellinen olo jatkukoon!

    VastaaPoista
  3. Paljon onnea tästä onnellisesta käänteestä. Varmasti on tosi helpottavaa päästä lähemmäs kotia ja kotijoukkoja. Hyvää matkaa joka tavalla; auto- ja paranemismatkaa. Suurkiitokset, kun olet jaksanut päivittää tapahtumia, toivottavasti jatkossakin saa seurata tätä onnellisesti edistynyttä tarinaa.

    VastaaPoista