TERVETULOA BLOGIIMME

Kivaa, että olet tullut blogiimme. Tämä on Reetan tarina, kuinka leukemia on muuttanut arkeamme. Onneksi elämässä on muutakin, kuin sairaus. Nyt porskutamme tämän asian kanssa, välillä itkien välillä nauraen. Koita kestää...

torstai 12. heinäkuuta 2012

HERMOHEIKON KÄSIKIRJA

OHJEET 1-10
1
Aloita aamusi säpsähtäen, poukaisemalla suoraan pystyasentoon. Sykkeen kuuluu olla heti reilu sata.
Älä missään nimessä venyttele, nautiskele tai käynnisty hitaasti.
2
Säntää huoneesta toiseen, vapise hiukan tai oikein kunnolla. Haahuile paniikinomaisesti ja yritä tajuta mikä maa mikä valuutta. Huokaile säntäillessäsi.
Älä missään tapauksessa hiippaile, sillä muuthan vielä nukkuvat.
3
Ryystä kuumaa kahvia kauhealla epätoivolla, saadaksesi balanssin, joka käynnsitääkin liikaa käytettynä paniikkihäiriön.
Älä missään nimessä juo onnellisten kahvia nautinnolla, sillä sehän saattaisi herättää levollisesti juuri sopivasti piristäen.
4
Tsekkaa puhelimesi, kaikki vivut ja asetukset, ettei vaan mikään puhelu jää vastaanottamatta ja kuulet varmasti kun se soi, onhan kaikki vivut kaakossa.
Älä missään nimessä luota tekniseen vempaimeen, että onhan tuo ennenkin kuultu.
5
Säntää koneelle ja lue kaikki mahdolliset viestit ja sähköpostit. Tsekkaa lukijamäärät blogissa, kauhea yleisöryntäys. Koe siitäkin paniikkia, nyt ne kyttää kuinka mamma taablaa tämän päivän.
Älä missään nimessä ole tyytyväinen positiivisista kommenteista ja viesteistä. Älä usko, kun ihmiset kehuvat itseäsi tai töitäsi.
6
Mene kylmään suihkuun jäähylle ja luule saavasi sydäri, kun väännät heti jäiselle. Sutaise mömmöt ympäri kroppaa, huuhtele ja samassa oletkin jo vettä valuvana olohuoneesssa.
Älä missään nimessä nauti aamusuihkusta, tuoksuttele tai lataudu päivääsi siellä.
7
Huuda kaikesta. Kiinni olevista verhoista, koirista, petaamattomista peteistä, vesisateesta, raahustavista lapsista, paperinsilpusta, tästä päivästä, televisiosta, leivänmuruista, puhtaista astioista, likaisista astioista...
Älä missään nimessä tartu yhteen hommaan kerrallaan, panikoimatta ja huutamatta. Älä anna lasten herätä rauhassa, nautiskellen, sillä hehän ovat kesälomalla ja on sateinen päivä.
8
Märise ovella, kun mies lähtee töihin. Esitä todella avutonta ja syyllistä töihin lähtevä puolisosi. Minä raukka jään tänne märisemään, eristettynä kotiin, kuuntelemaan lapsia, pelkäämään puheluita, kokkaamaan ja siivoamaan.
Älä missään nimessä toivota reippaasti hyvää työpäivää ja runsaita myyntejä. Älä kehota tulemaan herkulliselle lounaalle, jonka vaimo lapsineen on valmistanut.
9
Tunge juuri paistettu muna tulikuumana nieluusi, polta suusi oikein kunnolla.
Älä missään nimessä nautiskele lapsesi paistamasta munasta, vaikka se onkin suurta herkkuasi.
10
Pompi kuin aropupu huoneesta toiseen saamatta aikaiseksi muuta kuin pahaa mieltä, raivoa tai pelkoa. Hysteriaa.
Älä missään nimessä nauti aamustasi lastesi kanssa. Sadepäivänä voisit hyvinkin käpertyä lukemaan ja puuhailemaan yhdessä lasten kanssa. Miten olisi lautapeli, palapeli, skräppäämien, yhteislaulut, hyvä elokuva, koirien vierihoitoa ja palvontaa. Mitäs jos nauttisit illan tulevista sukujuhlista grillibileiden merkeissä. Mitäs jos avautuisit kirjallisesti ja päästäisit kauhean lastin kuonaa koneelle ja nauraisit itsellesi moisen bläjäyksen jälkeen. Mitäs jos huokaisisit helpotuksesta, saitpas moisen ulos. Mitäs jos vetäisit nautintovivusta ja tasaisisit sykkeesi. Huomaisit, että saisit suurimman osan aamun askareista tehtyä. Suihkun jälkeen tuoksuisit raikkaalle ja tästähän voi tulla jopa ihan hyvä päivä. Niin, voithan monihin asioihin itsekin vaikuttaa. Se vaikuttaminen alkakoon just ja nyt!

4 kommenttia: