TERVETULOA BLOGIIMME

Kivaa, että olet tullut blogiimme. Tämä on Reetan tarina, kuinka leukemia on muuttanut arkeamme. Onneksi elämässä on muutakin, kuin sairaus. Nyt porskutamme tämän asian kanssa, välillä itkien välillä nauraen. Koita kestää...

torstai 14. heinäkuuta 2011

AJANTASALLA JA ENNALTAEHKÄISTEN

Tiistaina iltasella kun asunnolle raahauduin, mietin pitäisikö minun yöllä soittaa ja kysellä neidin vointikuulumisia. Siihen sain vastauksen ja toimintasuunnitelman yllättävältä taholta. Kello 22.23, 00.03, 01.34, 02.18 ja niin edespäin noin neljänkymmenen minuutin välein kahdeksan kertaa yön aikana Reetta soitti minulle ja kertoi olostaan. Aina kun neidin täytyi käydä pissalla, piti äidille ilmoittaa ikävästä ja tilanteesta. Nesteytys oli tuolloin 140ml/ tunnissa + solumyrkyn nesteet lisäksi. Kyllä on pissattanut ja tiheästi. Jokainen pissa täytyy mitata ja pH tarkistaa.
Tämä lääke aiheuttaa erittäin pahoja limakalvo- ja iho-oireita. Sekä herkistää erityisesti auringolle. Näin ollen rasvaamme ja suihkuttelemme todella huolella. Suuta purskutellaan neljä kertaa päivässä. Reetta sanookin, että pitää ennaltaehkäistä. Näinhän se on, mikäli jotain on ennaltaehkäistävissä, niin miksi emme sitä tekisi. Kauan sitten opettajallani olikin tapana sanoa, myöhäistä on pieraista kun on p....t housussa. Näinpä. Kyllä neidin kalju onkin kiiltänyt rasvauksesta kirkkaana ja neiti on liukas pidettäväksi sylissä. Olemme toistaneet rasvauksia surutta ja usein. Toivottavasti niistä on edes hitunen hyötyä.
Tänään alkoi omatekoinen ruoka jälleen maistumaan hyvin. Reetta sanoikin, ettei ole valtavasta nesteytyksestä johtuen ollut oikein nälkä. Samoin lääkkeet ovat aiheuttaneet haju- ja makuherkkyyttä. Ei vaan ole tehnyt mieli. Painoa seurataan myös jatkuvasti, koska nestettä ei saa kertyä kehoon liikaa. Eilen silmissä oli havaittavissa keltaisuutta, nyt siis on seurattu maksa-arvoja. Munuaisarvot ovat syynissä jo lääkkeestäkin johtuen. Maanantaina Reetan trompparit olivat hurjat 460, hemoklobiini 111. Samoin leukkarit loistavat. Mielenkiinnolla odottelenkin, kuinka nopeasti ja kuinka alas ne tulevat. Onneksi pohjalla oli näin loistavat arvot lähteä toteuttamaan moista jättihoitoa.
Seuraava siirtoajankohtamme on suunniteltu elokuun 17. päivälle. Niin sikäli mikäli ensi viikon keuhkokuvaukset ovat sen suuntaisia, että voidaan edetä. Niin ja mitä maanantaina otetun lypin lisätutkimuksen lisätutkimus kertoo. Vieläkö hittolainen värähtää. Eli näin selkeillä suunnitelmilla jälleen porskuttelemme.
Tänään kello kahden pitoisuus oli hienosti laskenut 0,75:een. Olemme jo hienosti alle yhden, tavoite yhä siellä 0,1:ssä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti