TERVETULOA BLOGIIMME

Kivaa, että olet tullut blogiimme. Tämä on Reetan tarina, kuinka leukemia on muuttanut arkeamme. Onneksi elämässä on muutakin, kuin sairaus. Nyt porskutamme tämän asian kanssa, välillä itkien välillä nauraen. Koita kestää...

lauantai 7. toukokuuta 2011

VÄSYNYT, MUTTA ONNELLINEN

Taksi kaarsi pihaan, peräpenkillä heilui ja huiskutteli iki-ihana kaljupäämme. Voi vitsi kuinka lujasti piti puristaa, halata ja rutistaa. Mieletön huojennus, kotona. Tunnevammaisia siskojaan Reetta yrittää opettaa halaamaan, rutistamaan kunnolla. Pikkuhiljaa alkaa käsiä kiertymään toistensa ympärille, rutistus alkaa näkymään ja kuulumaan. Kyllä tuo Reetta osaa kouluttaa koko porukan.
Reetta on niin siro ja hoikka. Olen laihtumisesta jopa huolisani. Kuulemma paino on pysynyt ennallaan, onko sitten pituutta tullut lisää. Mutta kun Reetta näyttää niin laihalta, sirpulalta. Reetta lohdutti minua, nyt mahdun paremmin teijän sänkyyn kun vien pienemmän tilan. Siinäpä ratkaisu siihenkin.
Se pääsiäisen näppy on mitä ilmeisemmin ollut koko episodin ja pahan aiheuttaja. Katsoin ja huolestuin. Pasi lohdutti, se on huomattavsti parempi kuin viikko sitten. Kait minun kuuluu se uskoa. Näytti niin isolta ja ontolta. Tuputtelin puuterimaista hoitoa ja toivoin, että näin on.
Reetalla oli minulle vaaleanvihreä pallomainen paketti. Aikani kun sitä ihoteipeistä kuorin paljastui vihreä sisin. Viiden pallokerroksen jälkeen pääsin sisälle paketin ytimeen. Ihanat itsetehdyt korvikset. Muutama hento veeleanpunainen pieni helmi, yksi isompi kuulaan hopeinen. Hopeiset rangat, ihanat. Kiitos, rutistus ja pussaus. Iskä oli kuulemma sanonut, että nyt koko viikonloppu saa olla äitienpäivää. Mikäs tässä taas ollessa, äitinä. Ja niin palvottuna!

Väinö pyydysti ison myyrän. Miksi eläimet ovat lötköjä kuollessaan? Koska niiden ei enää tarvitse jännittää elämää.

2 kommenttia:

  1. Ihanaa ku Reetukka pääsi kottiin!!! Terkkuja sinne ja Ihanaa äitienpäivää huomiselle!

    VastaaPoista
  2. Yes, Ihana uutinen!!!! Onnea erityisesti Mammalle ja koko perheelle siitä että voitte nauttia äitienpäivästä kotona, yhdessä!!!!!!

    Halailkaa ja valloittakaa sohva yhdessä, nauttikaa!!!

    VastaaPoista