TERVETULOA BLOGIIMME

Kivaa, että olet tullut blogiimme. Tämä on Reetan tarina, kuinka leukemia on muuttanut arkeamme. Onneksi elämässä on muutakin, kuin sairaus. Nyt porskutamme tämän asian kanssa, välillä itkien välillä nauraen. Koita kestää...

sunnuntai 18. syyskuuta 2011

KULMIKAS VESIKELLO JA MUITA PAINEITA

Eilen illalla Reetta meni suihkuun. Samalla hän otti cvk:den päällä olevat lappuset irti. Iho lehahtaa teippauksista yleensä kirkuvanpunaiseksi, tasoittuen hetken kuluttua. Samoin kävi eilen, mutta jäljelle jäi pitkulaisen kulmikas vesikello. Iho rasvattiin ja teippauskien kohtaa muutettiin. Vesikello nousi cvk:n kaksiluumenisen haarakohdan alle. Mitä ilmeisemmin se oli haarukan painauma, joka päivän puuhissa hinkkasi. Päivystävä läääkäri määräsi siitä kuitenkiin näytteet, epäilyksenä vesirokko. Taas puristi sielua, mitä vielä. Vesirokko on sairastettu muutama vuosi sitten, mutta solumyrkyt saattavat muuttaa omaa immuniteettia moiselle. Kuulemma avohoidon puolella on ollut vesirokkoa liikkellä. Puski kylmää hikeä, puskee yhä. Vesirokkojohdannainenhan on myös vyöruusu. Nyt menee suonensisäisesti varulta estolääkitys kolmesti päivässä. Kokeet valmistuvat yhden-viiden arkipäivän kuluessa. Että sellainen paukku taas sulateltavaksi.
Huomenna on siis lyppi, joka kertoo jälleen kauhean paljon asioita. Sikäli mikäli tuotanto on iskän kantasoluista, niin kotiseutu häämöttää niiltä osin. Mikäli taas ei, niin savotta jatkuu... Että sellaista relaamista näissä asioissa.
Aamulla kun sängystä nousin pääni ei pitänyt. Minua huimasi valtavasti, piti ottaa tukea ja aikalisä. Mutta niin se siitä tasoittui ja polkupyöräkin pysyi ajaessa pystyssä. Mikä lie turnaushuippasu, uupumus, korttikramppi niskoissa tai äkkiliike. Onhan noita vaihtoehtoja. Mutta eipä huippase enää.
Päivä huipentui myös vääriin lääkkeisiin, jotka tuotiin aamulla. Reetan yhteistyökyky on ollut minimalistista ja äänekästä. Sain aamulla kunnon ryöpytyksen ja kaikki sonta viskattiin päin näköä heti huoneeseen astuessani. Suurin aiheuttaja on tuo voliseva vessanpytty. Nyt se ei enää viserrä, vaan volisee taukoamatta. Pian puolenkymmentä hoitajaakin on siihen muutamassa minuutissa hermostunut. Laitosmiehiä kävi täällä viikolla kaksin kappalein. Turha amatöörikeikka. Ne eivät saaneet mitään aikaiseksi. Tunnetusti  viikonloppuisin ei moisia ammattimiehiä ole töissä.
Korttitehdas pitää tänään vapaata, onneksi. Vanne on sen verran kireällä itselläkin nupin ympärillä, että ei juuri pystyisi kauneutta loihtimaan. Kunhan jonkinsortin seesteisyys tähän koppiin saataisiin ja tempperamentit tasapainoon. Huppalaheijaa. Päivän arvot ovat ihan hyvillä malleilla; crp alle 3, leukkarit n 3, neutrofiilit n 1, trompparit n 300 ja hemo noin 120. Näillä mennään, värikkään äänekkäästi.

Kiitos Johanna viestistäsi. Tällä hetkellä Reetan väri on turkoosi, tietenkin muutkin värikkäät värit. Kaikki käy. Kuvahahmot ovat myös laidasta laitaan, pääsääntöisesti hassut, hauskat ja värikkäät. Ei siis kovinkaan kangistunut maku. Musiikkimaku Mattialan siskoja, Abbaa, Mambaa, Juicea, Cisua, Anna Puuta, Suvi Teräsniskaa, PMMP:tä, Paula Koivuniemeä ja niin poispäin. Ettei olisi äidin musiikkimaulla jossakin mielessä vaikutusta. Tällä viikolla huoneessa kävi kitaristi/laulaja. Näinpä hoilasimme kyseisten artistien biisejä kolmiäänisesti ja isosti. Viimeinen veisu oli niinkin harras kuin Juicen; Eesti, Eesti, Eesti kaippaan sinne pr.....eesti...niin ja Kaksoiselämää. Reetu osasi sanat ulkoa.

3 kommenttia:

  1. Minä täällä itkua väännän, kun teillä on mennyt kaikki näin mallikkaasti <3 Ihania uutisia!

    Meillä on ollut käynnissä cvk-pussukka keräys suomen syöpäsairaiden lasten hyväksi toukokuun alusta lähtien. Ajattelin lähettää Reetallekin pari pussukkaa. Mitkä ovat Reetan lempi värejä tai hahmoja?

    VastaaPoista
  2. Onpa taas kiva kuulla, että teillä asiat menevät hyvään suuntaan. Noista kiukunpuuskista sun muista muistui mieleen, että itselläni kortisoni laittoi mielialat ihan mullin mallin. Aikuisenakin oli vaikea niitä hallita, vaikka toisaalta tuntuu, että lapsilta se taitaa sujua paremmin.
    Äidille paljon voimia. Muistathan pitää huolta myös itsestäsi. On niin tärkeää, että lapsen (ja kenen tahansa) hoitaja pysyisi "hyvässä hapessa" :).
    Kaikkea hyvää teille ja terveiset Reetalle kuin myös kotijoukoille.

    VastaaPoista
  3. Hei!
    Miten siellä menee,oletteko saaneet lypistä jo alustavia tuloksia?

    Entäpä sen pienen miehen vointi, joka lähti "viimeistä kertaa" ulos? Jäi asia pohdituttamaan :´(

    VastaaPoista