TERVETULOA BLOGIIMME

Kivaa, että olet tullut blogiimme. Tämä on Reetan tarina, kuinka leukemia on muuttanut arkeamme. Onneksi elämässä on muutakin, kuin sairaus. Nyt porskutamme tämän asian kanssa, välillä itkien välillä nauraen. Koita kestää...

perjantai 13. tammikuuta 2012

LÖYLYÄ LISSÄÄ!!!

Viikko sitten Reetta pääsi cvk:sta eroon. Tällä viikolla on viimeinkin irronnut saunomiseen lupa, sillä haava on hyvin parantunut. Tiistaina olimme Reino, Reetta ja minä yhdessä saunassa. Neiti hörisi ääneen, makasi lauteilla ja nautiskeli. Löylyä lissää! Ensin lähti saunasta Reino, sitten seurasin minä. Reetta senkun jatkoi makaamistaan, nauramistaan ja nauttimistaan. Nyt on sitten saunottu joka ilta pitkään ja hartaasti.
Saunan jälkeen ihon perusteellinen rasvaus ja tarkistus. Ainakin toistaiseksi hyljintälääkkeen purku ei ole aiheuttanut oireita, ainakaan iholle. Tunkkaisuutta ei ole nyt ollut havaittavissa myöskään. Tässä vaiheessa näyttää hyvältä.
Keskiviikkona sain autonratissa ollessani jälleen puhelun Helsingin suunnalta. En muista paniikiltani mitä kaikkia vastauksia oli tullut, mutta kaikki vastaukset ovat kuulemma negatiivisia. Eli Reetan kannalta pelkästään positiivisia uutisia. Tuntui, että kevenin ainakin 28 kiloa moisen puhelun jälkeen. Jälleen leijuin kiitollisuudessani, huojennuksessani ja nöyryydessäni.
Reetalle kerroimme heti asiasta puhelimitse, neitikin kuulosti huojentuneelta. Reetta oli sen päivän mummulla hoidossa Kainon kanssa. Saivat seurustella unelmakollimme kanssa koko päivän. Väinö on hyvin opetettu kissa. Kolli itse päättää kummasta ovesta tahtoo ulos. Saattaa vaihtaa kesken toimenpiteen ovea ja juosta toiseen päähän taloa, jos vaikka tuuli on vastainen. Kolli vaatii  myös ulkovalojen sytyttämistä pimeällä. Ilmeisesti oppinut meillä kotona, kun aamuisin päästän koirat takapihalle laitan aina myös valot. Kolli nukkuu mummun ja papan jalkopäässä, välillä kiusaten varpaita. Väinön persoona ja juttelu hauskuuttaa vanhempiani, kuulemma kova poika puhumaan. Yhtenä aamuna oli viideltä halunnut mummun kaveriksi. Mummu oli luullut, että pitää päästä ulos. Mutta ei, Väinö halusi juttukaverin kun meni syömään naksuja. Syötiin pikkasen ja takaisin sänkyyn.
Välillä kolli vetää ravia ympäri huushollia, pomppii ikkunalaudoilla ja rullaa mattoja. Välillä leikkii piilosta tuntikausia, sitten nukkuukin umpiunessa aivan näköetäisyydellä puhumatta mitään. Pappa on opettanut myös juustonsyönnin, yhteinen harrastus mennä jääkaapille ja ottaa paksu siivu juustoa. Sitten nojatuoliin tai sohvalle sitä jyrsimään.
Tänä aamuna Reetalla on käynyt jo opettaja. Parhaillaan huoneessa on erityisopettaja, harjoittamassa R:ää ja S:ää.
Eilenkin illalla Reetta jaksoi puuhata pihalla todella pitkään. Olemme jonkin verran lenkkeilleet, mutta kävellä neiti ei oikein jaksa tai sitten halua. Kuulemma jaloista puuttuu voimia. Eikai tuo ole yhtään ihme. Muutaman kerran olen vienyt Reetan koulun pihalle välitunnilla leikkimään luokkakavereiden kanssa. Niin neiti sulautuu joukkooon pois tiehensä. Itsellä vetää herkäksi, kun seuraa kuinka loistavasti kaverit ottavat mukaan ja kuinka innoissaan Reetta moisesta on. Näinpä minä sitten kierrän kehää koirien kanssa ja märisen liikutustani.

6 kommenttia:

 1. Hienoa, että Reetta on päässyt nauttimaan saunomisesta! Usein olen koittanut kommentoida kirjoituksiasi, mutten ole onnistunut. Luen blogiasi päivittäin välillä itkien ja välillä nauraen. Ihailen tapaasi kirjoittaa, huumoriasi ja mahtavaa elämänasennettasi. Paljon hyviä hetkiä tuleviin päiviin ja ystävien yhteydenottoja!
  - Heli

  VastaaPoista
 2. Ihanaa, että uusi vuosi alkanut valoisasti ja hyllytettyjä, pieniä tärkeitä palasia saatu takaisin. Voin vain kuvitella kuinka liikuttava hetki oli koulun pihalla, tulin niin onnelliseksi sun ja Reetan puolesta. Meilläkin mennyt hyvin. Nähdään :)
  Terkuin Riina

  VastaaPoista
 3. minäkin aiemmin yrittänyt kommentoida mut ei onnistunut. s.postia kerran nakannu mut en tiiä tuliko perille. täällä seurattu blogia ahkerasti myös lasten kans ja kysymyksiä riittää sen jälkeen. meidän tyttö saman ikäinen ku reetta..tulee lähemmäs. isäs kävikin meillä ennen joulua ja lapset muistelleet ja kyselleet kovasti et kuka se setä oli joka kertoi vitsejä ja puhui reetasta. jaksuja teille kovasti sinne. ajatuksissa olette päivittäin <3 -Hantta-

  VastaaPoista
 4. Onpas ihanat nämä puhuvat seinät!

  Yleensä ainakin sähköposteihin olen vastaillut, en välttämättä kaikkiin kommentteihin...
  Helille kiitos siitä, jos ihailet elämänasennettani. Juuri eilenkin sain ihan toisenlaista palautetta asenteestani. Joten upposi oikeaan rakoon! Onneksi huumori on säilynyt savotassa mukana, joskin välillä sekin on ollut hakusessa. Mutta kuitenkin...
  Riinalle ja Hurmurille terkkuja. Niin ja iskähurmurille myös.
  Näin ne kotijaksot pitenee onneksi monilla, tosin viimeksi kun nähtiin niin olisi ollut kiva jutella enemmänkin... Eihän se ole poissuljettu, josko vaikka joskus meillekin ajelisitta... Hurmaamaan!
  Hantta huhuilee ilmeisesti Oulaisten suunnalta. Sain sähköpostisi silloin muinoin, yritin siihen vastaillakin, mutta sitten läppärini sanoi suhteensa irti ja paljon meni sen mukana... Äitiisi törmäilen tuon tuostakin. Kyllähän asoita pistää miettimään suurperheessä ja samanikäisten lasten ollessa kyseessä. Vai on iskä käynyt teilläkin höpöttämässä...Terkkuja sinulle ja katraallesi.

  Tiina

  VastaaPoista
 5. onpa ihana, että Reetta pääsi vihdoinki saunomaan! Olen Tiina sinua monena iltana miettinyt.. olet uskomattoman vahva nainen, elämän asenteesi on kohdallaan ja se huumorikaan ei ole sieltä puonnut minnekkään :) tuli niin hymy huulille, ku olit samanlainen ku ennenkin, ku sielä ykassa pikasesti törmättiin.. nyt toivotaan, et suunta jatkuu samana ja aletaan haaveilemaan yhteisestä sauna-illasta paljuineen, vuosien jälkeen. se ei vielä varmaankaan ole mahdollista, mutta kutsu on voimassa niin kauan, että pääsette mukaan. halauksia <3

  VastaaPoista
 6. JOOOO! Heti mukana Kata, tulleeko Samiki sammaan palijuun?
  Oli ihana törmätä, harmi vaan että olemme aina kiireellä joka paikassa, olisi kiva raatata joskus pitkän kaavan mukaan... Mutta ihanaa, että yhteys säilyy tauoista huolimatta!
  p.s. Et sinäkään aivan nynny muija ole...

  Tiina

  VastaaPoista