TERVETULOA BLOGIIMME

Kivaa, että olet tullut blogiimme. Tämä on Reetan tarina, kuinka leukemia on muuttanut arkeamme. Onneksi elämässä on muutakin, kuin sairaus. Nyt porskutamme tämän asian kanssa, välillä itkien välillä nauraen. Koita kestää...

maanantai 13. kesäkuuta 2011

KAIKENLAISIA LASKENTAKAAVIOITA

Klups, eilen illalla Reetalla on crp ollut jo 137. Kauhulla odotan mihin korkeuksiin se nouseekan ennen kuin lääkkeet purevat. Muuten arvot odotetunlaiset. Tänään ei taaskaan ole kuumetta, ihan normaalilämmöillä mennään. Voiko infektio muhia kuumeetta. Ilmeisesti voi ja nostaa samalla tulehdusarvoja. Miten ihmeessä se ei ole aikaisemmin nostanut kuumetta. Täysi mysteeri amatööriäidille. Yleensähän se nostaa todella herkästi kuumepiikin ja silloin aloitetaan lääkitys. Taas puski syyllisyys pintaan, olemmeko vain olleet kotona vaikka lapsella on ollut infektio päällä? Ilmeisesti olemme, mutta kun ei ole ollut mitään konkreettista syytä sairaalanlähdölle, niin emme ole menneet. Iski sellainen huolestuneisuuskramppi tuohon omaan sydänalaan, pitäisikö olla kuinka huolissaan. Kyllähän minä osaan huolestua, mutta huolestunko nyt syyttä. Syytänkö itseäni huolettomuudesta ja syyllisyydestä. Mutta se puristaa aika napakasti, se oma huolikramppini.
Reetta on juossut tälle aamulle nopealla tahdilla tarvittavat tutkimukset. Ne ovatkin kuulemma kaikki jo ohitse, sillä ne olivat pääsääntöisesti erilaisia kuvantamisia, ei magneettikuvantamisia, vaan perusröntgeneitä. Nehän ovat sellaisia sukkelia hommia ne. Puhallustestaukset on siiretty röhinöiden loputtua.
Meillä on käsittääkseni kuusihenkinen perhe. Käsittääkseni yksi pyyhe per nokka tekee yhteensä kuusi pyyhettä. Kuinka on mahdollista, että keräilin ympäri huushollia pyyhkeitä eri kosteusasteilla kuormallisen. Ensimmäiseen koneeseen laitoin viisitoista isoa kylpypyyhettä. Loput odottavat pyykkikorissa. En edes ole tajunnut meillä olevankaan noin paljon pyyhkeitä. Pesettääköhän ne jo koko naapuruston pyyhkeet meillä? Ei, kyllä kaikki näyttivät tutuilta. Myös nihkeän hikisiä vaatteita löytyy myttyinä kaikkialta. Helteellä leikitään jos minkälaisia vesileikkejä ja otetaan aina uusi pyyhe ja kuivat kuteet. Näinpä näitä nöttösiä on kaikkialla. Niin paitsi pyykkikorissa. Ilmeisesti suihkussakin on läträtty useita kertoja päivässä, sillä eilen illalla minä sain pelkkää kylmää vettä niskaani. Siis koko lämminvesivaraaja oli lirruutettu tyhjäksi. Missä ihmeen välissä? Välillä tytöt asuvat kahta taloa. Leikkivät naapurin muksujen kanssa ja hyödyntävät molempien huushollien saunat ja vedet. Ei aina tiedä ketä milloinkin pesuhuoneesta löytää, niin tai saunanlauteilta.

P.S. Päivän crp 155, normaalilämpöinen lapsi. Onneksi ei kuume ole kirinyt jatkuvaksi, onneksi crp ei nyt ihan hirveästi ollut vuorokaudessa noussut. Onneksi Reetta on sairaalassa. Onneksi...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti