TERVETULOA BLOGIIMME

Kivaa, että olet tullut blogiimme. Tämä on Reetan tarina, kuinka leukemia on muuttanut arkeamme. Onneksi elämässä on muutakin, kuin sairaus. Nyt porskutamme tämän asian kanssa, välillä itkien välillä nauraen. Koita kestää...

torstai 23. kesäkuuta 2011

KASVAAKO PIPPELI?

Kun Reetta on kantasolusiirtoaan miettinyt, niin yhä tulee uusia kysymyksiä vastaan. Kysymyksiä, joita ei varmasti aikuiset ole tajunneetkaan. Loistavaa, että tuon ikäinen osaa ne muodostaa. Eli pohdinnan alla on ollut se, että kun kantasolu tulee isältä, mieheltä muuttuuko Reettakin pojaksi? Kasvaako pippeli tai kikkeli? Tuleeko apinankarvoitus, siis rintakarvoja niinkuin isällä? Pysyykö tyttönä, kun haluaisi mieluummin olla tyttö, kuin muuttua pojaksi. Tyttönä olo kun on tutumpaa ja ihan kivaa. Reetta nimikin on kiva, eikä haluaisi pojan nimeä.
Otimme asian puheeksi hoitohenkilökunnan kanssa. Reetta sai kaipaamiaan vastauksia. Samalla tuli esille, että jokin lääke saattaa aiheuttaa lisäkarvankasvua, muttei se tarkoita että muuttuisi pojaksi. Se kuuluu lääkkeen sivuvaikutuksiin. Hienosti mielestäni purettu asia, sillä lapsen kysymyksiin on hyvä suhtautua vakavasti. Onpahan jälleen yksi asia saanut vastauksen ja huoli siitä poistunut. Reetta ei kuulemma ollut oikein mieluista poikanimeä itselleen keksinyt, kun Reetta on niin mieluinen tyttönimi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti