TERVETULOA BLOGIIMME

Kivaa, että olet tullut blogiimme. Tämä on Reetan tarina, kuinka leukemia on muuttanut arkeamme. Onneksi elämässä on muutakin, kuin sairaus. Nyt porskutamme tämän asian kanssa, välillä itkien välillä nauraen. Koita kestää...

lauantai 27. marraskuuta 2010

LAUANTAIN AJATUKSIA

Olemme jo ilta kuudessa. Neiti kylpee parhaillaan. Päivä on mennyt rattoisasti. Saimme käydä ulkoilemassa ja autolla ajelemassa. Sinko-koira pääsi Reetan kanssa lenkille. Onneksi serkku-Mikko paistoi makkaraa, niin suurin nälkä saatiin sammutettua. Näin viikonloppuisin osastolla ei ole erityistä ohjelmaa, kuten lääkärinkiertoja ja opetusta. Olemme kuitenkin yhä omassa huoneessamme. Tällä hetkellä infektioeristys on poistettu, mutta muuten eristys jatkuu. Eilen saimme yllättäin muuttokäskyn. Reppu selkään ja menoksi. Reetta pääsi nyt kahden hengen isompaan huoneeseen. Kenties jossakin vaiheessa eristys lopetetaan ja neiti saa kaverin, mutta toistaiseksi alhaisten veriarvojen vuoksi yksin asuminen jatkuu. On ihan vapauttavaa, kun ympärillä on hiukan enemmän tilaa. Ikkunoitakin on yksi iso lisää, pääsee aurinko hyvin kurkistelemaan sisään. Reetta on erittäin hauskalla tuulella, tyytyväinen.







 Eilen neiti kyni askartelusaksilla loppuja hamppuhiuksia vähemmäksi. Odottaisi kaikkien jo tippuvan. Eipä uskoisi kuukausi sitten hiusten olleen pyllyyn asti ja todella paksut. Mutta neiti on todella kaunis kaljunakin. Tähtisilmät loistavat kirkkaina.
Yhden illan ensimmäisellä viikolla itkimme hiustenlähtöä. Mutta asia selvitettiin ja otettiin vastaan. Kolmannen hoitokerran jälkeen hiukset lähtivät tukkoina. Samalla viikolla Reetta leikkasi itselleen lyhyemmät hiukset. Muut sisarukset  leikkuuttivat myötätunnosta itselleen polkkatukat. Nyt hiuksia on haivenina ja hamppuna jonkin verran. Kunpa lähtisivät vain kaikki, sitä neitikin odottaa. Kortisoni on pyöristänyt poskia jonkin verran, mutta kyllä minä omakseni ihan tunnistan. Varmaan sellainen joka harvemmin näkee säpsähtää muutosta, mutta itse on ihan sinut asian kanssa. Muut tytöt kyselevät päivittäin, joko oot ihan kalju, etkö vieläkään? Aluksi Reetta mietti onko hänellä enää kavereita, kun hän on kalju. Voiko hän enää katsoa itseään peilistä, jos oma kuva on kalju? Mutta lapset sopeutuvat loistavasti ja ei haittaa yhtään peilaamista. Eilen ostin minihuulipunia ja kynsilakkaa. Kyllä on ollut huulet törröllään, kun on autonkin peilistä pitänyt peilata. Olemmekin selittäneet lapsille, että jollei joku hyväksy sinua kaljuna tai muuten poikkevana, niin hän ei ole sinun ystävyytesi arvoinen. Ketään ei saa kiusata, sillä onhan paljon asioita, joihin emme itse voi vaikuttaa.
Ei se kuori, vaan sisin.

2 kommenttia:

  1. Meilläkin seurataan päivittäin teidän kuulumisia. Muistaakohan Reetta meidän Ottoa ja Eeliä, olivat viime vuonna Hakalahden tiitiäisissä. Otto haluaa lähettää paljon, paljon terkkuja Reetalle :)

    VastaaPoista
  2. Heissan Hei!
    Maanantaina kun ilmoitit blogiosoitteesi olen aina työpäivän aluksi ja lopuksi lukenut kuulumisianne.Meinaavat vain noi asiakkaat tänä aamunakin mm.tulla postin asioillaan häiritsemään kun minäkin juuri alan herkistymään.
    Äsken Konstakin luki blogianne ja kehui ja ihmetteli kuinka reippaan ja iloisen näkoinen Reetta on.Informoin häntä kaikilla vähäsillä leukemiafaktoilla mitä minulla on.Konstakin on tosi hengessä mukana ja kirjasi minutkin blogien ihmeelliseen maailmaan kun enhän mä itse osannut-:)
    Onkos postinpoika jo juossut teille kirjeen?
    Oikein harmittaa kun en huomannut mitään korttimatskua laittaa mukaan kun se sun 'tapettikansiokin'taitaa olla jo takakansia myöten askarreltu kun korttibisneskin on niin valtavan hienosti sujunut!Mutta onhan tässä vielä aikaa ennen viidettätoista päivää....
    Reetalle tosiaan valtaisasti zemppihaleja kuin myös sinulle Tiina-Leijonaemo!!!
    ps.joko olet Leijonaemo-kirjan lukenut ja yhdistyskin on oikein hyvä vertaistuki-henkireikä meille erityisen erityisten lastenvanhemmille-:)

    VastaaPoista