TERVETULOA BLOGIIMME

Kivaa, että olet tullut blogiimme. Tämä on Reetan tarina, kuinka leukemia on muuttanut arkeamme. Onneksi elämässä on muutakin, kuin sairaus. Nyt porskutamme tämän asian kanssa, välillä itkien välillä nauraen. Koita kestää...

sunnuntai 4. toukokuuta 2014

TAKATALVI

Matkamme edetessä olemme nousseet yhden askelman kerrallaan tikapuissa. Keikkuneet epävakailla, yllättävillä ja monimuotoisilla aalloilla. Roikkuneet myrskyn yllättäessä kynsin ja hampain turvaköysissä. Olemme kuitenkin edenneet ja pysyneet mukana. Olemme sitkeästi tähystäneet horisonttiin, josko maata olisi jo näkyvissä.
   Viime kuukausina olemme saaneet viitteitä tuulista, jotka tulevat mantereelta. Olemme haistaneet uuden alun, mullan tuoksun ja silmujen lehtivihreän. Yhä useammin olemme saaneet nähdä aaltojen yllä liitelevän lintuja, perhosia ja meren väri on muuttunut kirkkaan turkoosiksi syvän turkoosista. Aallot ovat pienentyneet. Aurinko on aina yhtä kaunis peilautuessaan taivaanrannassa vettä vasten.
   Olimme näkevinämme horisontissa häivähdyksen maata, liekö ollut kangastus. Samalla kun luulimme päämäärämme saavuttavamme, saapuikin takatalvi. Kylmä viima puhalsi hiljaa, todella hiljaa, takaa päin. Kohmetti meidät köysiin, jäädytti turvaverkkoihimme. Takatalvi eteni jäädyttäen kaiken ympärillään. Takatalvi sammutti aallot, kohmetti auringon. Takatalvi estää matkamme etenemisen. Olemme jäädytetty, paikallemme kohmetettu. Enää ei myrskyä vaan on liiankin hiljaista.
   Hämmästyneinä ja kohmeisina roikumme köysissä. Yritämme käsittää, tajuta ja nähdä auringon. Toivomme takatalven olevan vain ohimenevän ja matkamme jatkuvan, edes pienin askelin. Mutta tällä viikolla yllättänyt takatalvi on poikkeuksellisen pelottava ja vahva. Olemme syväjäädytettyjä.
   Rukoilemme ihmettä, aurinkoa ja lämpöä. Toivomme, että auringon voima ja rakkaus, sulattaisivat tämän jään. Saisimme jälleen haistaa kasvukauden ja uudet puhkeavat elämän silmut.
Selitän myöhemmin, nyt menen saunaan typyjen kanssa....

9 kommenttia:

 1. "Maailmaan mä avaraan jos mennä voisin vaeltamaan ja voisin nähdä kaiken sen myös paikankin niin lämpöisen, mikä ohjaa kohtaloa, mikä on ollut ainiaan. Maailmaan mä avaraan jos mennä voisin vaeltamaan ja voisin nähdä kaiken sen, mi viepi ihmisen onnehen."

  Usko, toivo ja rakasta!

  Isot halaukset koko meidän sakilta koko teidän sakille, erityisesti leijonanpennulle!

  T. Satu

  VastaaPoista
 2. Voi miten pelottavalta kuulostaa.. Mitä pidemmälle luin, sen kylmemmäksi "keli" muuttui.. Niin paljon olitte viikon loppuna mielessä ja niin paljon toivoin ja vahvasti uskoin hyviä uutisia!! Nyt vaan etsitte toivon- ja uskonpurjeet uudelleen, mitä ikinä tuo takatalvi tarkoittaakaan. Tuuli vaihtelee, kun tuntuu todella kylmältä, voi yhtäkkiä alkaakin lämpenemäänkin ja alkaa tuulla etelästä!

  halauksia ja voimahalauksia!!

  heman hoitsu

  VastaaPoista
 3. Voimia. Me vahvistetaan turvaverkkoja että jaksatte lämpöön asti.

  Mutta tuo sinun teksti... Kylmyyden tunsi ihan lukiessaan. Game of Thornsin tekstit kalpenevat. Hurjan vakuttavaa tekstiä. Halauksin. Johanna

  VastaaPoista
 4. Mitä ihmettä sinä rakas ihminen tarkoitat tuolla tekstilläsi? Ihan sydäntä kylmää! Eihän Reetalle ole tullut huonoja uutisia,eihän...Eihän tää maailma voi niin epäreilu paikka olla,en jaksa uskoa... Rukoilen,toivon,koko sydämestäni ettei asia koske Reettaa.Jaksatko kertoa?

  VastaaPoista
 5. Uunilintu, pörhöhöyhen,
  Hautoo hiljaa munia.
  Kuoren alla linnunpojat näkevär jo unia.
  Kumpa teille maailmassa
  Laulupuita riittäisi,
  Eikä raaka pohjatuuli
  Niitä nurin niittäisi.

  Pois kylmä jäätävä aika ja sydämen murskaavat pelot ja uhat. Tulkoon lämpö ja luottava onnellinen olo ja tunne!

  VastaaPoista
 6. Voi ei, onko tullut huonoja uutisia? :(
  Mitä ikinä se onkaan, toivon teille paljon voimia ja jaksamista, valoa kevääseen!

  VastaaPoista
 7. Toivon ja ruokoilen auringon ja lämmön palaavan pian, sulattavan keväänt takaisin, vievän takatalven. Voimia Reetalle, äidille ja koko perheelle. T. Memmu & Co

  VastaaPoista
 8. Toivottavasti jaksaisit kertoa mitä tuo takatalvi tarkoittaa. Jaksan vielä uskoa johonkin muuhun kuin syöpään. Ja joka tapauksessa lähetän hirmuisesti parantavia ajatuksia ja lämpöisiä tuulia!!!

  lukijasi

  VastaaPoista
 9. Onkohan avainkohta tuossa et on liiankin hiljaista. Hyvin joka tapauksessa kirjoitat.

  Toivon että takatalvi menee pian ohitse!

  Maija

  VastaaPoista